Zoeken
HomeZorg › Kliniek

Dagbehandeling

Het Dagbehandelingcentrum bevindt zich op de eerste verdieping. Patiënten die hier voor een dag of dagdeel worden opgenomen, komen voor veel verschillende behandelingen, onderzoeken of operaties.

De afdeling is van maandag t/m vrijdag geopend tussen 07.00 uur en 21.00 uur. Een enkele keer komt het voor dat de arts het nodig vindt dat een patiënt langer dan een dag onder medische en verpleegkundige zorg in het ziekenhuis moet verblijven. De patiënt wordt dan overgeplaatst naar een 24-uurs verpleegafdeling.

Het dagbehandelingcentrum is gebouwd volgens de laatste normen en richtlijnen. Fotoprints en meubilair geven sfeer aan de ruimten. Het open karakter zorgt voor een gevoel van veiligheid en vergemakkelijkt het contact tussen de zorgvrager en zorgverlener. Indien een gesprek tussen patiënt en zorgverlener privacy behoeft, kan worden uitgeweken naar afgesloten ruimtes.

  • 15 bedden, in de grote, open ruimte.
  • Twee 4-persoonkamers.
  • Twee eenpersoonskamers, gesitueerd op de aansluitende kliniekafdeling D1. Deze kamers worden ’s nachts gebruikt voor patiënten die een slaaponderzoek hebben en overdag voor patiënten die – ongeacht de reden -  alleen moeten liggen.
Dagbehandeling

Daarnaast biedt het behandelcentrum:

  • Stoel/televisiekamer, waar patiënten in een luxe fauteuil kunnen relaxen terwijl ze aan een infuus gekoppeld zijn.
  • Twee wachtkamers, één op de grote gang, tegenover de afdeling, waar patiënten even kunnen zitten alvorens ze door de hostess naar hun plaats worden begeleid, en één op de afdeling. Men kan hier gebruik maken van een kopje koffie/thee of een glaasje fris. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om begeleiders die liever niet tussendoor naar huis rijden of patiënten die moeten wachten en graag aan een grote tafel de krant lezen.
  • iPads, worden aangeboden aan alle patiënten tijdens hun verblijf in het dagbehandelingcentrum. De i-Pads kunnen worden gebruikt om bijvoorbeeld een film te kijken, een krant te lezen of een spelletje te doen.

Bezoek
Na de behandeling of onderzoek herstelt en rust de patiënt uit op het dagbehandelingcentrum. In principe gaat de patiënt dezelfde dag weer naar huis. Omdat het ziekenhuisverblijf maar voor enkele uren is , kan er helaas geen bezoek worden ontvangen. In principe is het niet de bedoeling dat ertijdens de opname een begeleider aan het bed blijft.

Hostess
De verpleegkundigen die in het Dagbehandelingcentrum werkzaam zijn, werkt er iedere dag ook een hostess. De hostess draagt er zorg voor dat het de patiënt zo aangenaam mogelijk wordt gemaakt. Zo ontvangt zij de patiënten en begeleidt zij hen naar het bed/de stoel. Ook verzorgt zij de catering en zorgt zij ervoor dat de medicijnen voor thuis, worden opgehaald  bij de Beatrixapotheek.

Nog even contact
De eerstvolgende werkdag na de opname worden de meeste patiënten thuis opgebeld door een verpleegkundige van het Dagbehandelingcentrum. Er wordt kort teruggeblikt op de opname en eventuele onbeantwoorde vragen of onduidelijkheden kunnen worden verhelderd.

Compliment van een patiënt:
"Ben op de afdeling heel vriendelijk en professioneel geholpen en er werd van alles gedaan om mij op m'n gemak te laten voelen."

D1 - Verpleegafdeling Chirurgie
Blijft u langer in ons ziekenhuis? Dan wordt u opgenomen op de D1, verpleegafdeling Chirurgie. Op de onlangs gerenoveerde chirurgische afdeling worden de volgende specialismen opgenomen: algemene chirurgie, orthopedie, urologie en KNO.