Zoeken
HomeTeamOrthopedendrs. R.P. Berg

Drs. R.P. Berg

Drs. R.P. Berg (BIG 39048502901): "Ik heb mijn opleiding Geneeskunde gevolgd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Problemen van het steun- en bewegingsapparaat hebben altijd mijn interesse gehad. Als actief sporter weet ik hoe belangrijk spieren en gewrichten zijn om optimaal te kunnen presteren. Voor veel patiënten met problemen van de gewrichten is goed functioneren in het dagelijks leven al niet mogelijk. Hier een oplossing voor vinden spreekt mij erg aan. Als orthopedisch chirurg kan ik het hele pallet van mogelijkheden aanbieden aan een zeer diverse patiëntenpopulatie, van kinderen tot de oudere kwetsbare patiënt, om hun mobiliteit en zelfstandigheid te behouden. Ik heb de mogelijkheid om zowel conservatief als operatief te behandelen waarbij de operatieve mogelijkheden mijn vak natuurlijk extra leuk maken.
 
In 2001 ben ik begonnen met de opleiding tot orthopedisch chirurg binnen het opleidingscluster van het AMC in Amsterdam (opleider prof. Dr. C.N. van Dijk). Hier heb ik mij verder verdiept in de voet- en enkelchirurgie en (sport) traumatologie, met name de arthroscopische behandeling hiervan.
 
Sinds 2007 ben ik werkzaam als orthopedisch chirurg in het SKB Winterswijk. De interesse in de voet- en enkelchirurgie en (sport) traumatologie heb ik hier doorgezet, zich uitend in een speciaal voet- en enkelspreekuur met de orthopedisch schoenmaker en participatie in SportmedX. Daarnaast ben ik (samen met collega dr. Ginsel) sinds enige tijd ook betrokken bij de opvang en behandeling van de ongeval patiënt op de Spoedeisende Hulp.

Samen met collega Buitenhuis hebben wij behandeling van de schouderproblemen verder ontwikkeld. De laatste jaren hebben wij veel ervaring opgedaan met het plaatsen van de schouderprothese bij slijtage van het schoudergewricht en bij uitgebreid peesletsel van de schouder waarbij we de omgekeerde schouderprothese plaatsen. De resultaten hiervan zijn zeer goed en uitbreiding van de expertise in schouderletsels heeft momenteel sterk mijn aandacht."

Lidmaatschappen en wetenschappelijke verenigingen

 • Nederlandse Orthopeden Vereniging (NOV)
 • Dutch Orthopaedic Foot and Ankle Association (DOFAA)
 • European Foot and Ankle Society (EFAS)
 • Vereniging van Sportgeneeskunde
 • Nederlandse Vereniging van Orthopedische Traumatologie (NVOT)
 • Nederlandse Vereniging van Arthroscopie (NVA)
 • Nederlandse Orthopedische en Traumatologische Sportgeneeskundige werkgroep
  (NOTS)

 

Publicaties over resultaten van de operatieve behandeling van hallux valgus

 • Scarf osteotomy in hallux valgus: a review of 72 cases. Berg RP, Olsthoorn PG. Poll RG Acta Orthop Belg, 2007
 • Scarf and Weil osteotomies for correction of rheumatoid forefoot deformities: a review of 20 cases. Berg RP, Kelder W, Olsthoorn PGM, Poll, RG Foot and Ankle Surg, 2008
 • Results of the reversed Scarf osteotomy for the correction of tailor’s bunion Wijngaard vd RA, Berg RP, Olsthoorn PGM, Pöll RG,. EFAS 2005
Drs. R.P. Berg